Glace au four "Alla hjärtans dag"
Ingredienser
4 port
3 st ägg
2 msk mandelspån
1 dl strösocker
500 g vaniljglass
2 pkt färdigköpt tårtbotten
Gör så här
Sätt ugnen på grill, högsta värme. Halvtina hallonen. Ta ut 4 hjärtan ur tårtbottnarna med hjälp av pepparkaksmått, 10 cm mellan spetsarna. Lägg hjärtana på en plåt med bakplåtspapper. Vispa vitorna till hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills marängsmeten är fast och toppig, ca 1 min. Lägg hallonen på hjärtana. Skär glassen i 4 delar. Skär sedan varje del i 3 jämntjocka skivor och lägg dem genast på hallonen. Bred på marängsmeten runtom så att glass och hallon täcks väl, även sidorna. Forma hjärtana med hjälp av marängsmeten. Strö över mandelspån. Ställ in i övre delen av ugnen ca 1/2 min tills ytan börjar bli ljusbrun. Passa noga! Lägg upp direkt på assietter och servera genast.
Tips: Ett mindre pyssligt sätt är att göra en stor Glace au four istället för fyra hjärtformade portionsbitar. Skär till en tårtbotten så att den blir lika stor som glasspaketet. Lägg på hallonen. Lägg glassen hel ovanpå hallonen och täck noga med marängsmet. Strö över mandelspån. Grädda enligt ovan.
Wow! dethär lät gott.. har jag aldrig hört förr! Ska pröva till helgen när *Jonas kan ta hand om Melwin. Men jag gör en stor laddning inga hjärtan det blir för svårt.. :p