Lite taskig mot pappa

Nu när jag läser texten på collaget till far som jag tyckte var så fyndigt inser jag att han måste ha tolkat det som jag menade att fylla 60 inte var något speciellt och jag som menade att man har mycket gas kvar att ge. Suck för mig och mina "brillianta" ideer.


Scrappat dopkort


Pappa 60 år

Jag lekte ihop ett litet collage till honom;) Dessutom hade vi samlat till en 42 tums plasma som han blev supernöjd med. Jonas som alltid har koll på teknikprylar fick anvaret och hittade en 2010 år modell för ett schysst pris.


Till Stockholm ikväll

Snart dax att dra ner till Stockholm och se Björn Skifs. Ska bli riktigt mysigt. Tyvärr har Bellan vaknat VARJE timme hela natten, så jag är bra seg nu....Sova lite mer i bilen på väg ner


Dopbilder

Jag efterlyser mer bilder ifrån vårat dop. C fick du några bra på tårtorna? Skulle vilja lägga upp lite här,


Sömnvanor

Så nu är det morgon, men jag är fortfarande lite trött. Visst, Bellan har sovit ovanligt bra i natt och bara vaknat två gånger, vilket är bättre än de 7-8 gånger hon brukar vakna på en natt. Dessutom får man ju skylla sig själv, då man på toppen av det går och lägger sig några timmar senare än hon. Jag känner dock att dessa timmar är viktiga för mig. Jag behöver tid att bara vara jag. Att kunna tänka på mig när hon sover, och då tids nog för natten. Det märks på henne att något förändrats eller kommit ur balans. Jonas har läst om sömnvanor hos bebisar och sa att de vi x antal månader kommer att inse att de är sin egen individ och då ofta går två steg tillbaka med sömnen. Undrar om det är vad som händer nu?

Sen är det ju det att hon använder mig som napp och jag tänker varje natt att "snart borde jag låta henne hållas" men i veckorna är jag rädd att hon ska väcka Jonas, för skrik kommer det bli, på helgerna är jag så trött att jag bara gör det på rutin och ibland tar även Jonas henne. Ska bli skönt när han är pappaledig, då kan vi hjälpas åt att skaffa lite nya rutiner då vi kommer vara hemma tillsammans som det ser ut nu.

Jag älskar henne verkligen och det är ett band jag inte kan jämföra med något annat och hade det inte varit för att hon har så ojämna sömnrutiner hade det varit perfekt.

Att bli en mamma var inget som bara kom den dagen hon föddes. Det har jag hört mång mammor beskriva för mig under graviditeten att " det bara kommer" "När du håller ditt barn så bara vet du." Men jag visste inte. jag har kännt mig förvirrad och skyldig till att den känslan inte infunnit mig som de verkade göra för de flesta andra mammorna. Ibland la jag ner henne för att jag inte orkade pjolta med henne och fick beröm föra att "vad duktig du är som inte går och bär på henne hela tiden. Jag kände mig inte duktig, bara skyldig att jag inte kände något speciellt när min dotter grät. Jag stängde bara av, vilket naturligtvis inte bara inneburit något dålig.

Isabelle har varit väldigt enkel att lägga på golvet och läggas för att sova själv och de kan jag ju vara tacksam för nu. Med det menar jag inte att jag inte älskade henne när hon kom. Jag älskade henne redan när hon låg i magen, men jag kände inte att jag visste vad som var bäst för henne, att jag var den som skulle sätta regler, runtiner och vara hennes trygga punkt. Tyvärr har jag kommit till den punkt som anda mammor pratar om där "det skär i hjärtat" när bebisen gråter och det också kanske har att göra med att hon helt plötsligt blivit mycket jobbigare att lägga? För att jag också förändras....

Jag trivs med rollen i våran lilla familj. Vi tre hör ihop på ett alldeless speciellt sätt nu och även fast tanken på att göra familjen större inte lockar nämnvärt, så vet man aldrig. Främst beror det på samma anledning som till att det tog tid innan Bellan kom. Jag är rädd att det ska bli mer än vad jag kan hantera. Sömnbristen, omställningarna. Jag vet att Jonas vill ha en till. Han vill ju gärna ha en pojke också. Dock är det fokus på oss först innan man tänker fler barn. Jonas, jag och Bellan.

 Jag kan ju inte låta bli att tänka att det har varit guld värt att ha mina egna syskon. Min bror och jag har ju haft mer nytta av varandra när vi båda blivit vuxna. Han är ju 14 år äldre än jag så kanske av förklarliga skäl. Jag har dock alltid sett upp till min honom. Han är lugn, smart och dessutom har han en underbar humor som är alldeless speciell för honom. "Vicce, kom hit så ska jag viska något  ditt öra...!" Min syster och jag är väldigt jämngamla, och har gjort mycket tillsammans.Vi har försvarat, tröstat och slagits med varandra. Hur osams vi än var i peioder så har jag alltid kännt att vi funnits för varandra. Det var bara ett kort period för ett par år sdan då vi gled isär ett tag, men nu umgås vi mycket mer. Vi har festat, rest och bott ihop även efter att vi flyttade hemmifrån. (Haha det var tider det. C, jag och J bodde ihop. Stackars C var lillmamman om skulle försöka medla och hålla ordning på oss.) Min bästa vän är faktiskt min syster, oavsett hur olika vi än må vara. Så visst tanken på att Isabelle ska få ett syskon, ligger längst ner i tankekartongen, men åtminstonde så LIGGER det där. Jag vill inte ta ifrån henne denn trygghet och kärlek det innebär at ha syskon...men den befintliga familjen kommer först.

Jag har ju vänner som har tre barn och dessutom är unga, och de har ju fått det att fungera. En av dem är t.o.m ensmastående och det tycker jag är starkt! Jag förstår inte hur ni orkar! Jag känner mig död med bara EN och dessutom har en fin karl om gör sitt bästa för att hjälpa till. 

Så mycket som kretsar kring sömn, eller bristen på sömn och jag hoppas verkligen att det inte ska innebära sömnbrist i 18 år som någon pessimist sa till mig


Dop

Vi ska på dop på söndag och det ser vi verkligen fram emot!;) Lilla sötnosen Marlon ska nu döpas. Vi har fortfarande stackars Marlons resesäng. Hmmm, den ska vi INTE glömma att ta med nu.

Jag var över till Ida igår för att få någon struktur på dopkortet jag hade gått och grunnat på och fick mycket bra hjälp. Tack ida! Jag blev riktigt nöjd med resultatet. Ska lägga upp en bild efter dopet.

Ska bli riktigt mysigt att träffa Jonas familj. Vi får ta vara på tillfällena då det är en liten bit att åka. Jag hoppas på att vi kommer att kunna åka över lite oftare när Jonas blir pappaledig.

På tal om dop. Jag har inte fått ut mina tackkort ännu. Usch vad pinsamt och det har gått en månad nu. Dax att ta sig i kragen!


Första hjälpen kurs

Har nu fått första hjälpen certifikat ifrån röda korset med inriktning på barn. Bra att ha, men mycke att ta in.

Vid Olycka
*Överblicka: Hur många skadade? Vilka skador?

Tänk på LABC, vilket betyder
Livsfarligtläge, dvs tänk på din egen säkerhet först. Tex. om en olycka har hänt på motorvägen. Mark ut olyckan för tt uppmärksamma kommande bilar (varningstriangel, blinkers), ställ din bil tvärsöver körfältet för att minimera att andra biler kör rätt över olyckplatsen.
Andning: De som inte andas MÅSTE tas om hand först oavsett hur mycket de andra skriker. De som gapar högst behöver hjälp sist.
Blödning. Stoppa blödning med kompress eller vad du har tillhands. Håll kroppsdelen hög.d Blöder det igenom lägg på mer kompress och linda igen. Ta inte av den första kompressen.
Cirkulationschock. Om personen blir kall, blek, kallsvettas, illamående eller yrsel ska de lägga ner denne med benen högt. De får inte dricka något även fast det är vanligt att de blir törstiga och ber om det, detta pga att det kan behövas operation och de då inte får ha druckit något.

Oavsett vilka skor folk än må ha på en olycksplats går alltid riktlinjen på samma sätt LABC, dvs skulle läget ändas så att ni hamnar i livsfarligt läge under räddningsarbetet, tex bilen böraar brinna måste alla bort oavsett om de kanske har nackskade, är medvetslösa osv.

GÅ KURSEN HOS RÖDA KORSET!! Den är bra och gratis! Har du tur kanske du aldrig behöver hamna i en situation där detta behövs, men om du gör det så hjälper detta att få dig att agera. Det enda felet man kan göra om olyckan är framme är att inte göra något alls.


Majssoppa


Ingredienser (4 portioner)

  • 1 finhackad gul lök
  • smör
  • c:a 300 g inlagda majskorn
  • 10 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • torkad oregano
  • grovmald svartpeppar

Tillagning

  1. Fräs löken i smöret ett par minuter.
  2. Blanda i majs, vatten, buljongtärningar och grädde och koka under lock c:a 5 min.
  3. Mixa soppan med mixerstav direkt i grytan.
  4. Smaka av med lite sambal oelek, mal på lite svartpeppar och strö på torkad oregano.
  5. Servera med bröd.

På stigen av minnen...

Jonas och jag året vi träffades. Vi har ju förändrats en del sen de här bilderna. Jag började undra igår över vart dessa tog vägen, och det visade sig att Jonas tagit hand om dem liksom dikter och texter jag skickade till honom de första månaderna. Han hade t.o.m sparat mina första 100 sms i en wordfil.

De är med delade känslor jag ser på bilderna. Vad hände med det fria, lyckliga paret? På ett sätt är det bra att vi inte är de människorna längre. Jag trivdes aldrig med mig själv då. Kände hela tiden att jag ruttande om jag stannade på samma ställe för länge, och letade hela tiden nya mål, när jag var rädd att misslyckas med det jag trodde att jag ville sträva efter. Ett ständigt stressmoment, som i olika former sårade både mig själv och människor runt mig.

Nervös och inte minst osäker på vad jag var värd för mig själv och andra. Jag var en toppelev och gick ut med nästan 19 i snitt, men jag var mycket ensam under skoltiden. Kanske inte för att folk inte ville umgås med mig, snarare att jag inte vågade släppa in dem för jag inte förstod varför de ville umgås med mig. Vissa ville gärna vara i samma grupp som jag på lektionerna och det genomskådade jag tidigt att det var för att jag skulle fixa deras betyg, men de fanns andra också.... Caroline, din smarta, snygga Sigtuna brat! Du har tagit dig långt nu, och jag är så glad för din skull. Juridik passar dig utmärkt. Du var liksom jag ambitiös i skolan och du visste tidigt vad du ville göra. Jag tänker på dig tjejen!

Min svenskalärare, både i gymnasiet och högstadiet motiverade mig mycket att få tankarna på pappret och jag älskade berömmet när jag lämnade in mina uppsatser. Ibland läste lärare även upp mina dikter, och då visste jag att berömmet var ärligt. För det var en av de få saker jag visste, att jag var duktig på att sätta ord på tankarna. Många trodde då att det var vad jag skulle hålla på med när jag blev "stor."

På något sätt var det lättare att se det falska än att våga lita på de som faktiskt tyckte att jag var rolig, charmig och smart. Många sa till mig, " Oh vad smal du är" Jag tyckte bara att "Varfär säger då sådär till mig, kan de inte ge mig beröm som de menar och som stämmer." Trots 50 kg kände jag mig stor som en elefant.  Jag kom att tänka på det nu när jag tittar på bilerna. Jag var ju smal!!





Våran kväll

7 års meny
Toastsnittar med bacon och rödlöksröra
Majssoppa med färskt bröd
Appelsinchoklad pannacotta med gräddtopping

Jag kände mig riktigt huslig och hade t.o.m promenerat ner till centrum med Ida för att handla det jag behövde

Var faktiskst in på systemet för att köpa hallonvinet som jag vet att Jonas tycker om, men det frågade MIG efter legg ohaaaaa! Så jag gick leendet därifrån UTAN flaskan.

Badbomben honeybee från lush får bli till i helgen, men jag fick en lång massage iallafall med massage hjärtat av J, tills jag somnade!! Tack älskling;)

Nej nu ska jag in och hämta bebisen som sovit hos mormor och morfar i natt.


7-års dagen!

Idag är det exakt sju år sedan Jonas och jag träffades IRL och blev ett par, så det ska firas! Fast...han kommer nog inte vara så sugen på äta ikväll så jag får väl slämga ihop lite soppa och hitta pånågon dessert... Uppdaterar när jag vet.


Kappa till bebisen

Jag hittade den här kappan till Bellan som jag hade tänkt att hon skulle haft till julen, men det var ju så kallt att den inte gick att använda. Jag passade på att testa den iallafall och hon blev ju så söt min lilla tjej!


Bilder ifrån babysim


Julen varar fram till påska...eller?

Nej vad är nu detta?? Inte en enda stackars ren pyjamas har jag kvar, förrutom tomtepyjamasen, men jag tycker bebben passar så bra i denna, så den får hänga med ett tag till! Kanske enda fram till påska?;)


Singstar med bedövad käke

Har varit hos tandläkaren idag och fixat det sista med tänderna. Usch, känns fortfarande som en dålig affär. 2000 kr fattigare för att ha enorm ont i käken. Visst på den dryga timmen jag var där fick jag mina tre sista hål åtgärdade och det känns ju bra på ett sätt. Alltid skönt att kunna bocka av saker på sin "måse göra " lista och fixa tänderna var en punkt på min.

Tycker synd om Jonas som har mycket värre tandläkarskräck än jag och även han har en del att fixa då han liksom jag skjutit upp det med dåliga ursäkter. NU förstår jag inte varför vi inte tog tag i detta när vi faktiskt hade pengarna till det och betydligt färre hål. Jonas har en rotfyllning imorgon, och därefter får vi se hur de lägger upp processen. Jag vet att han VERKLIGEN ser fran emot att stryka detta ifrån sin"måse göra" lista.

Dessutom lyckades jag naturligtvis matcha in så att jag skulle på kören bara en dryg timme senare. Jepp så jag var på topp när vi sjöng "Bleeeeeessss the lord" och andra lite för kristna låtar för min smak. Dock en supertrevlig kör och en helcharmig kantor, så jag tänkte gå dit igen nästa vecka med C. Vi fick sitta ibland sopranerna idag, men jag vet att C är mer sugen på alt (Jajaj jag vet att du skulle sätta dig mitt ibland basarna om du fick bestämma.)


Björn Skifs

Idag är jag trött....Brukar alltid sova lite middag med Bellan men gick en långpromenad med min mamma, Remman och vagnen istället. Jätteskönt väder idag, och man får ju passa på när det inte är minus 30 grader utanför. Känner mig ganska instäng, speciellt när flera dagar passerar och det är kallt både inne och ute. Inte minst elräkningen visade att det varit kallt. Den var på 2300 kr för december. FY!!!!

Vi var på första rådgivningen idag och jag är ganska slut i huvudet även pga det, men jag tror verkligen det kommer ge något. Vi kommer att fortsätta att gå tillsvidare. Har fått ny tid den 26 januari, men jag visste redan när vi bokade den tiden att det var något med den dagen. Ovh visst var det så. Den dagen har jag lyckats få tag i 2 bijetter än så länge för 315 kr till Björn Skifs! Hoppas på att jag har lika tur med de andra jag siktat in mig på. Hoppas ju på att vi går några stycken. Det var faktiskt min brors idee att vi skulle gå på föreställning när min pappa fyller 60, och främsta anledningen till att ja inte nappade på det var för att det bara fanns dyra biljetter kvar. Jag bryr mig inte att det här är ett genrep!


Zerox

Jonas var lite deppig igår då Zerox efter mycket velande flyttade hem till Richards syster. Vi har ju haft väldigt mycket problem med honom som de flesta av er vet och har nu försökt med alla möjliga metoder, då han är en mycket trevlig familjemedlem, om han bara får tillräckligt med omtanke och uppmärksamhet. Det har han inte fått av mig sedan jag blev gravid och numera inte av Jonas heller. Kunde inte ta i katterna utan att må illa när jag var gravid och det har blivit bättre nu, men fortfarande inte bra.

Jag brukade tycka om att sitta och pyssla med dem, borsta pälsen, klippa klorna osv, men det känns som om jag nu alltid prioriterass annat, som om det fortfarande sitter ett visst motstånd i mig till katterna som jag inte kan förklara, och DET gör mig ledsen. Tyvärr har Zerox blivit en liten jäkel som gör revolt mot allt. Han ligger och surar, river och sliter i allt. Senast drängde han en tass med klor mot Bellans ögon, TROTS att hon knappt rört honom. Jag hoppas det kommer att fungera med nya famijen. Det verkar som det. Mandy skrev att han är jättemysig och go samt fungerar bra med deras lillkisse. Jonas är som sagt delad då detta varit hans ena lilla gullegris.

 Jag tycker det är bättre att vi försöker ge mer uppmärksamhet till de två missar vi nu har kvar än att ständigt gå och försöka få bukt på Zerox. Det gör mig bara irriterad. Visst känner jag med Jonas, mer för att han är ledsen än att jag är det. Jag är lättad då avlivning kommit upp på tavlan och det är verklige hemskt att göra det mot en fysiskt frisk katt.

Satt och tittade på lite gamla bilder och hittade dessa ifrån när Zerox och hans fyra syskon var pyttesmå, t.om så  att han fick plats i min hand!


Första babysimmet

Idag var et första babysimmet  och jag hoppas det blir bättre än detta. Det var liet för mesigt för min smak, men jag har ju badat en dle med Bellan i Örbyhusbadte innan vi börjad eoch vet att hon gillar vatten. Tyvärr vägrade Bellan ligga på rygg och flyta. Hon har ju precis lärt sig sitta helt själv så det är ju klart att bli nerlagd inte var populärt. Det var mycket bebisar där och det var nog vad Bellan tyckte var roligast.

Hon ställde sig upp med hjälp av stolen för första gången idag!!!! *Så stolt* Min lilla tjej, du måste lära dig krypa först, annars skrämmer du livet ur mamma!ändor


Är man stor måste man vara snäll

Vi var över en snabbis och våldgästade en gammal kompis till Jonas, nämligen Zandra med familj innan julen och hade det jättemysigt. Supergott fika, som Ceasar snabbt som attan norpade åt sig ifrån min tallrik. Men är man stor så måste man vara snälll och det var han verkligen trots att han är Irländak varghund och glömde jag säga STOOOOR??? Zandra tog massa bilder och la upp första på facebook idag så här kommer den.

Kan inte förstå att jag tyckt illa om den här supertrevliga tjejen fast det är ju nästan sju år sedan. Hursomhelst har jag insett att vad jag tycker om Jonas vänner inte är det viktiga utan att de faktiskt är just det, HANS vänner och jag vet att Jonas värdesätter att Zandra fortfarande finns i hans liv, trots att många vänner gått förlorade igenom åren. De pratade om att ta fallskärmscert tillsammans och det hoppas jag verkligen blir av, om det bara fungerar ekonomiskt.

 Tyvärr är det ju så osäkerhet föder svartsjuka och jag tror det, ibland andra saker har skapat problem för mig och Jonas att vara så sociala som vi ville och borde ha varit. Men vi har kommit en bra bit på vägen. Det tar tid att hitta en ny vardag tillsammans, att släppa in männsikor, men Jonas och jag har förändrats mycket och det är så jäkla roligt att jag har folk i mitt liv jag verkligen kan kalla vänner. MINA vänner och jag vet att även nya människor kommit in i Jonas liv som verkligen är varma. omtänksamma och roliga, och det är Jonas verkligen värd. Tyvärr har en killkompis som Jonas tycker mycket om tyckts gått under jorden. Är det för att vi fått barn eller bara för att du flyttat ihop med fröken strul igen? Vem är jag att dömma? jag har inte heller varit enkel, men G vi saknar dig!!!




Party i Gävle

Tack tjejer för en bra kväll på Slick! Hade en supertrevlig kväll och hittar gärna på mer saker med er alla!


2010 har startat

Ligger som vanligt efter i bloggandet, men å andra sidna strävar jag inte heller efter att hamna på någon topplista av mest uppdaterade bloggar. Känner inte alltid för att blogga och ibland är det nog lika bra att tankarna får snurra i huvudet istället för här. Det brukar bli lite rörigt. Visst, jag är ju tjej så jag tycker om att diskutera saker jag tycker är tunga att bära, att vrida och vrida på dem, försöka hitta olika lösningar, olika förklaringar.

Livet som familj går frammåt, och vissa dagar några steg bakåt, men jag tror att det är så i många relationer. Sen är jag också säker på att Jonas och jag är starka tillsammans.

Visst ibland har jag lust att hänga upp karl och använda mattpiskan. Vissa saker tycks bara glida rätt igenom skallen på honom!! För visst irriterar jag mig på hans snusprillor som ligger överallt, lika mycket som han irriterar sig på att jag ALDRIG skruvar på ett lock på någonting, så ofta resulterar det i att Jonas få hela läsken, såsen, eller vad det nu må vara över sig. 

Jag undar hur karhan tänker ibland, men jag har förstått att han tänker detsamma om mig.

När vi ändå är inne på området olikheter så börjar rådgivningen nu på fredag. Vi får väl se vad det ger, men jag är iallafall mycket positiv. Många säger att "vissa saker ska hållas inom husets fyra väggar" att "man inte pratar högt om att man måste söka hjälp." Varför? Varför dömma? Man har tillräckligt i sitt eget liv att fokusera på skulle jag säga. Jag menar, anledningarna skiljer sig, och vad tycks vara perfekt för någon kan vara ett fängelse för en annan.

Jag tycker att ta ett beslut att lära sig kommunicera, att vilja förstå varandra, speciellt för oss som nu också har barn och haft det ganska rörigt till och från, vilket satt sina spår, är något jag vill sträcka på mig inför. Det är ett viktigt beslut att vilja leva med en person resten av sitt liv och ska det gå måste man läka såren tillsamman inte bara riva upp dem. 

Vi vill nog bara hitta lite mer harmoni i tillvaron,  kunna få hjälp att se utanför vardagsboxen, lära sig respektera varandra på ett sätt som får båda att må bra. Varför skämmas? Tro mig, det finns betydligt värre saker än familjerådgivning att skämmas för. En del delar ju vilt med sig om hurvida deras karlar ollar dem i örat när de byter kattlådan. DET är väl förfasiken PINSAMT??? Och dessutom en jävla turnoff (Samma tjej sa förövrigt till mig när vi åkte till Spanien att "Victoria, har du tänkt på att bajset har en annan förg här?" URK!!!

Denna månad är fullbokad och ska dessutom förska trycka in lite Yoga med syrran!!
8 Party Gävle X
12 Baby cafe X
14 Babysim 13:10 och första hjälpen för barn kurs del ett
15 Familjerådgivning
17 Tandläkare Vicce
18 Tandläkare Jonas
20 BVC Bellan
21 Babysim 13:10 Första hjälpen för barn del två
26 kyrkokör
29 pappa 60 år!