Hallå bebben, var är du?

Ingen bebis...inte ens det minsta tecken på att hon planerar på att komma ut. Jonas tror fortfarande hon kommer under morgondagen, och det vore för en gånsg skull skönt om han hade rätt!! Jag trampar runt här hemma och väntar ....det är ju sååå varmt!!

Piffat upp med schabloner

Hade inte kameran med mig så de blidde inga bilder på gungstolen idag, men piffade till toalettrullshållaren lite och det har jag faktiskt bild på:) Jättekul med schabloner! Man kan ju få det mest tråkiga att bli riktigt gulligt.



Idag var det beräknad förlossning...

Heeeej,

Måste fasiken skryta med att jag har varit ute och cyklat med Jonas idag på min BF! Kan knappt tro att idag har det verkligen gått nio månader. I höstas kändes det ju som det var en evighet till juni. Antar att när jag nu är framme vid beräknat förlossningsdatum så inser jag att det verkligen är nära nu och det  känns rätt läskigt!

Jonas och jag tog en promenad i skogen (Aha, ännu en sportaktivitet på BF!!) och pratade en hel del om vad vi är nervösa för efter att hon är född. Ingen idee att diskutera förlossningen mer, efter våran förra diskussion har vi helt enkelt kommit fram till att vi tänker båda på det en hel del, men i och med att vi kommer ha olika roller under förlossningen är det nog naturligt att vi spelar upp det olika och då ororar oss för olika saker. I och med att jag är rätt känslig på blir det bara jobbigare för Jonas.  Kändes jätteskönt att gå hand i hand i skuggan och bara känna ett det mesta har fallit på plats och att vi både undrar över så fåniga saker som "Hur kommer vi veta varför hon skriker" "Kommer vi verkligen känna när vi ska klä på/ta av henne kläder?" osv...

Har varit ute och planterat lite mer blommor, och även Jonas har hållit på i trädgården och sett till att vi nu kommer få cocktailtomater *mycket nöjd*

Vi har haft en riktigtt skön dag med ovanligt få humörssvägningar...skönt för oss båda. Jag har dessutom blivit klar med gungstolen idag och jag blev t.o.m nöjd!! Lägger in bilder imorgon.

Förövrigt....tittade mig själv i spegel och det känns faktiskt som magen börjat hänga ner... kom igen nu liiiite ialllafall:)


Första doppet!

Har varit och badat idag på ett litet mysigt ställe lång ute i skogen, som syrran o Richard hittade av en slump. Mitt första och troligen enda svenska sommardopp för i år;)

Lungt med förvärkarna så bebis verkar inte ha bråttom ut...

Mmmmmmm....

Den satt bra! Tack älskling!



Jag smälter!!!

Det är såååååå varmt!! Jonas har åkt ner för att handla nödvändigheter, dvs isglass. Jag smälter bort snart

Malins mexikanska sallad...och ingen bebis!

Vi har varit ute och grillat ikväll och spelat krocket hela gänget, då även syrran och Richard kom ut.  Jonas blev kvällen förlorare där han sköt sig själv på pinn!! Så går det älskling när man är kaxig! I och försig hade det klassats som snyggt då han sköt rakt på pinn från typ 5 m avstånd, om det hade varit någon annans klot än det egna*Skratt*

Magen känns som en sten. Fasiken jag som hoppades på att det var ett tecken på att något var på gång, men jag kanske inbillar mig. Tänk om hon ligger så bekvämt att hon blir kvar tre veckor till?? Hur fasiken ska jag kunna röra mig?? Och är det möjligt att ha fler kissbesök under en natt än jag redan har?? 

Tänkte passa på att tipsa om ett bra recept som har blivit en favorit även i min familj, men det kommer faktiskt från Jonas lillasyster Malin och har hängt med sedan Jonas och jag träffades runt 2003:)

Isabelle, var beredd på att jag kommer leva på rödlök och chilli tills du väljer att ge upp och komma ut!! Jag vill ha min mage tillbaka:)

Malins mexikanska sallad:

10-12 körsbärstomater
2 avokado
1 rödlök
200 g majs

Dressing:
1 litem röd chilli
1-3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk vinäger
Salt och peppar

Skär avokado. tomater och lök i bitar. Tillsätt majs. Finhacka sedan chillin och bland ihop med pressad vitlök, olivolja, vinäger  samt kryddor. Rör ihop dressingen och blanda sedan med själva salladen.


Förvärkar..

Har hållit på hela dagen och Isabelle verkar inte vara överlycklig över att bli mosad, då hon frenetiskt sparkar åt alla håll. Kan något vara på gång? *Hoppas*

Inte mycket nytt...

Är trött idag. LIlla Isabelle har bestämt sig för att henns favoritplast att sova är som en ihopkurad boll på min vänstra sida vilket gör det mycket svårt att hitta en bekväm ställning, då jag antingen mosar henne eller får kramp i höften av hennes tyngd.

Vi var hos barnmorskan igår och allt ser bra ut, hon är tydligen en pigg bebis:)Vi har en tid igen nästa måndag för att följa upp och boka tid för igångsättning om hon inte bestämt sig för att komma ut innan vecka 42, dvs om tre hela veckor från nu!!! Vi passade även på att ta lite järnvärden på Jonas hos BM;) Han har varit så trött och yr så vi var säkra på att det var problemet men icke, han hade ett järnvärde på 160 vilket är bra då man ska ligga mellan 120-160. Han dricker väl för lite min envisa karl, fast jag hoppas ändå att vi ska lyckas gå och göra någon allmän koll när han är pappaledig. Jonas är svår att få med till sjukan...

Jag passade även på att fila lite på gungstolen i garaget. Där meningen är att den ska bli lite snyggare i annan färg och bli amningsplatsen i Isabelles rum. Lägger upp bilder så snart den är färdig.

Är huuuuungrig!! Fan klockan är ju bara halv 9...Hmm jag tror jag har lasagen i kylen *MUMS* Jag har verkligen inte problemet med att inte få ner mat för att "något tar emot" som många pratar om. Jag är nästan konstant hungrig och kan trycka i mig hur mycket som helst.

Nej nu ska jag käka lite sedan ska jag ner med päronen till bror, ta en vända förbi ikea och kanske hita någon liten mysig mobil till skötbordet

See ya soon!

Avkopplande dagar...

Jonas och jag har haft de så mysigt ute vid Svartån. Vi åkte dit igår eftermiddag med mina föräldrar när det fortfarande var sol och riktigt skönt ute. Det är så skönt att komma bort från tv, datorer och allting som man fördriver tiden med. Därute går tiden ändå, men man är ute ... Utedass är det som gäller, ingen dusch, gammalt omaka porslin, gasolspis och eldbar järnspis för att laga mat..MYSIGT!  Vi har spelat krocket, bara gått runt och lodat ibland bärbuskar, äppelträd och smultronplantor.

Cecci och jag hade en varsin badbalja som vi plaskade i när vi spenderade längre perioder av sommaren där, när vi var yngre. Nu skulle jag kanske få ner ena skinkan i den*flin*
. Då hämtade vi varmvatten från vad som kallas tvättstugan som b.la.rymmer en jättekastrull som man eldade för att få vattnet varmt i, även till disk eller bara att tvätts händerna.. 

Jonas och jag sov över i det timmrade huset som min pappa byggde innan jag föddes, som ligger precis brevid skogen, där man kan vakna fem på morgonen av ett enormt fågelliv, trampa ut i det daggvåta gräset och bara njuta av alla söta dofter, den lite kyliga morgonluften och känslan av att man är uppe innan övriga världen har vaknat till...Det är så tyst på alla mänskliga ljud att det känns som är utanför civilisationen.
 
Vi tog till och med cyklarna och begav oss ut på en tur på en smal grusväg som leder ut mellan två enorma fält på vardera sidan. Det är vekligen en frihetskänsla att känna vinden och inte vara omringad av hus utan bara av naturen. Tillsist gjorde bebis sig påmind att hon fanns och vi vände hem igen och tog lite fika.

Jag är redo bebis...du får hemskt gärna komma snart:)

Inget tålamod

Jag frågade Jonas vad han oroade sig mest över inför förlossningen då jag kännt ett större behov att prata om det och han inte verkar ha det. Visst det kanske är normalt med tanke på att det är jag som ska föda och inte han.  Han säger att han oroar sig för att han inte ska ha tålamod med mig under förlossnineg. Låt mig tillägga att det är det ENDA han kan komma på att han oroar sig över. Va skönt! Då måste jag ju bara orora mig över att uppföra mig och svårt kan det vara ??

Nej...fyfan säger jag bara!

Första mobilbloggen

21c3647b6eb5b679f5908852f9e53def.png

Ska testa att infoga bild också! Såg ut som en badboll redan för flera veckor sen:)


Midsommar!

Trevlig midsommar förresten! Har firat lugnt idag då det börjar bli så tungt nu och jag känner mig rätt trött. Har varvat dagen med att gå och lägga mig och försöka vara aktiv. Lyckades bidra med nubbesallad och en jordgubb/marängtårta. Jonas fick tyvärr sova på soffan i natt, så han var inte jättepigg idag. På något sätt känns inte midsommar som det brukade kännas. Kanske är det för att jag är gravid, att vi inte firar på samma traditionella ställe som innan eller så var det helt enkelt för att det var så jäkla kallt att folk nästan hade dunjackor och vantar på sig

Jonas och jag firade med mina föräldrar ute vid Svartån, sommarhusen utanför Tierp vilket var riktigt mysigt. Vi bestämde oss för att grilla och syrran med besök uppfrån någonstans kom över ett tag. Hade hoppats på att de skulle stanna längre och äta med oss, då vi alltid brukar fira alla tillsammans, men de grillade hamm hos henne. Vet faktiskt inte varför om jag ska vara ärlig. Visserligen skulle vi träffas hemma hos syrran senare på kvällen vilket jag verkligen såg fram emot, men jag däckade efter maten och orkade inte.  Midsomamarstång såg vi iallafall  och jag lyckades även få till en bild:) Jaja valet var väl lätt för Jonas, Dansa små grodorna eller ta en bild framför midsommarstången!

När mormor levde brukade det vara tradition att dansa runt stången vid kvarngården i Knivsta. Hon hade sin folkdräkt från blekinge och envisades med att få upp mig och syrran att dansa, där hon hade en ENORM inlevelse. Som tonåring är man inte riktigt imponerad av detta.  Hon skulle alltid sjunga högre och en ton efter övriga personer som dansade. Nu när jag tänker på det ligger det ändå med som ett fint minne av en traditionell midsommarafton och vissa bitar kan jag sakna som är knutet till mormor. Både min mormor och min mamma har alltid lagt ner mycket tid och energi på att pynta vid de olika högtiderna och det är verkligen något jag vill föra med mig till Isabelle...


Läckra amningstoppar!

Är så sugen på att köpa några snygga amningstoppar som man kan ha om man ska på något mer speciellt tillfälle. Har inte hittat något jag känner passar in på det på HM, då mycket känns så vanligt. Visserligen bra priser, men nu letar jag ju  efter något lite extra.. Vill kunna känan mig elegant och sexig trots att det samtidigt ska vara praktiskt.

 Jag hittade två stycken toppar på www.apeainthepod.com  Visst är de läckra?? Tyvärr är frakten så jäkla dyr att man borde vara typ fyra som sambeställer. Vem fan vill betala 70 dollar i FRAKT???!! *SUR*

Någon som har bra förslag på snygga amningskläder där frakten blir lägre eller är sugen på sambeställa?

                                                                                                                                                 

                                       

Persisk lammgryta

Detta blev kvällens middag. Jonas är ju lite petig när det kommer till mat, även fast han själv inte håller med om det. (Karlar!!) Fast jag ska inte klaga,  han är väldigt hemma i köket och får till riktiga smarriga maträtter när han exprimenterar. 

Tyvärr har han varit av åsikten att lamm smakar kofta och räkor egentligen borde heta kräkor. Jag är ju av en annan åsikt och skulle gärna ha dessa ingredienser på bordet hemma oftare, så jag tänkte att jag skulle försöka med lamm, Jag tyckte att det blev riktigt gott med chillin och koriandern, tyvärr var Jonas av en annan åsikt:) *Skratt* jag skulle fasiken ha tagit en bild av honom istället! Fast han anstängde sig iallafall för att vara ärlig men smidig. Hmm...det blir nog ingen mer lammrätt på ett tag...






Varit på promenad och ringt 112

Har varit ute och promenerat med Ida i nästan två och en halv timme när nu solen äntligen visade sig. Hon fick sin Melwin för drygt en månad sedan och bor bara någar hus ifrån oss så det känns jättekul, och skönt att kunna bolla frågor och funderingar med henne, speciellt när hon precis gåttigenom förlossningen och har gett massa tips. Mmm....fats mina fötetr vägrar gå 1 cm till...
 
Jag tror iof att promenden tog sådan tid då en äldre herre med cykel kom fram till oss och sa att han behövde hjälp hem då han hade kört omkull och slagit i huvudet i ett järnräcke. Det slutad med att polisen fick komma och ta över då vi inte ville släppa iväg honom bara sådär då han var den som kom och bad oss om hjälp. Ida sa efteråt till mig att hon jobbat mycket med dementa och trots att han luktade alkohol så mindes han inte sitt namn, sin adress och verkligen fick anstänga sig för att minnas vissa delar av personnumret, dock var han väldigt klar på andra delar när jag pratade med honom. Som att ha hade en katt hemma som han skulle hem och mata. Skulle det bara ha varit jag skulle jag nog litat på honom när han efter ett tag sa att han hittade hem och låtit honom gå. Han blödde ju inte...


Städdag och gravidsnack...

Jonas stack tidigt till jobbet idag och lillen sparkar vilt så jag har varit uppe och försökt påbörja den ordentliga avstädningen som står på min "försöka orka lista". Har lyckast sortera bokyllorna iallafall vilket alltid är nått.

Rätt skönt faktiskt att inte ha några måsten just nu. Jag försöker verkligen ta de här sista veckorna att varva ner även fast det vissa dagar fungerar bättre. Har testat meditation och avslappning, men har inte lyckats riktigt på det sättet jag vill ha det. Det var ett tag sedan jag höll på med det och nu hinner knappt avslappningsskivan börja förän jag snarkar!

Jag mår ju väldigt bra för att vara i 9de månaden och känner inte riktigt att det stämmer för mig att de man sista veckorna känner sig stor och klumpig. Även fast jag muttrar lite om det är det inte storleken jag har problem med. Jag känner mig kvinnlig och tycker om magen, däremot gör foglossningen att jag har svårare att röra mig smidigt på det sättet jag känner att jag vill och det är frustrerande då jag mentalt inte känner mig SÅ klumpig..

Tyvärr är humöret mycket upp och ner nu på slutet, vilket verkligen är jobbigt. Jag bestämde mig för att sova i gästrummet för jag orkade inte med att varanan kväll bli så irriterad på Jonas att jag inte ville sova i samma säng, men Jonas fick nog av det och tog bort mina sovmöjligheter i det andra rummet..Ska jag vara ärlig tyckte jag faktiskt det var ganska gulligt och sen dess har jag sovit lugnt och fint vanliga sovrummet.

Kanske även ska ge bloggen en ärlig chans
http://bloggkartan.se/registrera/24618/tierp

De två vagnarna...

Jag kunde ju inte bestämma mig, så det blev två vagnar tillsist:) Man ser inte det på bilderna men den gröna är betydligt mindre. Men jag blev så kär i den lila!! Den känns som en riktig tjejvagn, precis vad jag vill ha! Bebben får stå ut men att åka i dem båda. (Jonas har ju natutligvis den gröna som sin favorit.)



Dumlekakor

Har buffrat upp frysen med bl.a. schakrutor och dumlekakor. Dumlekakorna är riktigt goda och är dessutom riktigt lätta att göra!

Dumlekakor:
Ca 24 st. Ugn 200 gradre.
200 g margarin
3 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
1 tsk Bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse
24 Aluminiumformar

Gör så här:
Blanda matfett, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg. Låt den stå kallt i ca 30 min. Dela degen i 24 lika stora bollar. Tryck ner en halv dumlekola i varje boll och lägg i en aluminiumform. Grädda mitt i ugnen i 10 min. Ta ut kakorna och lägg på en noblesse på varje innan de kallnar. Ställ i kylen.


Firade Cecci 23 år!

Idag har vi firat cecci, och det var verkligen fullt hus. Vi blev typ 20 personer:) Mmmm smarrig cheesecake! Jag var dessutom så nervös att kakorna jag ahd ebakat och tagit med mig skulle bli kvar, men mitt ego fick sig en klapp när nästan allt gick åt*Nöjd* Dumelkakorna är faktiskt riktigt goda...Ska lägga upp bilder och recept till er imorgon.

Jag tror att sådana godsaker är en del av förklaringen till att jag under denna graviditet nästan gått upp 30 kg. Jag misstänker att jag inte kommer gå ner alla dessa efter en vecka som en del gör. då det mesta är vätska. För mig är det fläsk, fast det gör inte så mycket. Hellre det än att gå och må illa en hel graviditet.

Visst under de första månaderna av graviditeten var jag ENORMT hungrig när jag var hungrig och kunde skicka ner stackars Jonas till statoil mitt i natten för att köpa hamburgare till mig, vilka skulle vara tillagade av en speciell person! Men gullig som min karl är har han fixat alla möjliga märkliga nycker jag haft. 

 Det var fotomaraton av min mage idag som tydligen är enooormt stor. Märkligt, jag känner mig inte så stor förrutom när jag tittar mig själv i spegeln eller möjligen gamla kort på mig själv och sedan försöker prova samma byxor jag då hade på mig och de fastnar vid knäna!!! Dessutom går det inte lika graciöst att glida emellan folk som står och babblar mit i vägen i tex. mataffären. Visst det är möjligt att ta sig igenom en dörröppning med cykel obemärkt, men har cykeln helt plötsligt blivit en buss så är det betydligt svårare, tro mig det tog ett tag innan jag insåg jag inte är en cykel längre*flin* 

Jag har faktiskt två exempel till...Jag brände magen på kastrullen när jag lyfte av den från spisen(Insåg inte att magen stod ut SÅ mycket.)!! Dessutom insåg jag i sjunde månaden att det var dags att lägga av med spinningen då jag fastnade emellan cyklarna.

Fasiken jag kan inte förstår att jag var så smal för 9 månadre sen och jag som tycket att min bakdel var enorm då...undrar hur enorm den är nu??!!


Jonas har varit så gullig och suttit och försökt hjälpa mig med bildredigerinsgprogram då han vet att jag skulle vilja fixa till bloggen och lära mig hur man lägger in bilder lite snyggt så han har verkligen ansträngt sig för att hitta en lösning . Det ni är verkligen en omtänksam karl som gör det:)

Vilken pissdag!

Fan vart tog orken vägen? Har varit så nöjd med att jag har kunnat köra på i samma tempo, men så var det som man kinäppte med fingrarna och jag kommer knappt upp ur sängen. All the way back again! DET ÄR SÅ FRUSTERARNDE! Jag får ingenting gjort. Har inte ens orkat städa av hemma;(

Dessutom när jag väl pallat mig ner och bakat schakrutor och dumlekakorna ramlade en hel plåt ner i huvudet på mig från kylen och alla mina kakor ser numera missbildade ut!

Profylax i Gävle

Idag gick Jonas och jag på profylaxkurs i Gävle hos Eva Timmerdahl och var mycket nöja. Tre timmar som jag tror vi båda tyckte var värda pengarna. Vi pratade mycket om vad man kan förvänta sig och be om utan att känna sig dum. 

Tex kan man ha med sig massageolja i lavendel, föda i sina egan kläder om man inte vill ha landstingets, säga till innan om man vill ha personal som är energiska och puschar på i stil med "kämpa på" "lite till " ta i mer" eller någon som är lite lugnare och kanske lägger en hand på axeln och inte pratar lika mycket.

Vi tränade dessutom tillsammans med ett annat par på hur man kan sitta under öppningsskedet, hur man tillsammans kan sammarbeta och hur andning utan att hyperventilera kan göra mig mer lugn.Känns jättebra att Jonas fått lite knep hur han ska kunna hjälpa mig som uppmuntran, massage och stöd i olika ställningar. När vi testade med andningen och att Jonas samtidigt masserade och smekte min rygg fick mig verkligen att slappna av.

Eva var mycket lugn och förtroendeingivande och jag känner verkligen mig lugnare och bättre förberedd inför förlossningen.

Det som jag tycker var bra var dessutom att detta var en påbyggnad till föräldrautbildningen och därmed inte så lång. Det kostade 700 kr per person
.

Guide!

Yippie! Jag har idag klarar det slutgiltiga guideprovet och har nu cert för att guida på Österbybruk och i Dannemora gruva:)




Här är vi som klarade certet och läraren Eva Wrede!

Svenska flaggans dag!

Har varit hos Jonas gammelmormor och haft riktigt trevligt idag Hon bjöd oss alla på pizza och vi hade några trevliga timmar tillsamamns. Fick veta att Göran och Kristina (Jonas mormor och morfar) ska flyga upp till oss i Tierp. Häftigt va? Yepp så är det när man har flygcert som Göran:) Naturligtvis käkade vi Sverigebakelser dagen till ära!

Sedan bar turen vidare till Jonas pappa Ubbe där vi lyckas få tag i dagsfärska svenska jordgubbar. Även här blev vi bjudna på middag och vi smaskade nöjda i oss tacos. Ubbe hade plockat fram lite av Ebbas (Jonas numera 6 åriga syster) gamla grejor så vi fick lite kläder, en tripp trapp stol och en liten dockvagn!!

Karlfritt ikväll!

Ahh..karlfritt ikväll:)  Jonas är ute med jobbarpolarna och spelar biljard.  Jag har varit på guidning imorse och sedan passat på och städa en del hemma. Känner mig rätt lugn och avspänd och idag har varit en bra dag där fötterna inte gjort så ont.
Måste fasiken få på katterna pinglor runt halsen. då det är fjärde döda fågeln de släpat in de senaste dagarna och jag är inte alls lika imponerad av att hitta hela köket övertäckt med fjädrar och en blodig fåget mitt på golvet!!

Fynd på tradera!

                                                   
                                                                                 
Älskar tradera! Fick tag i ett presentkort för choklad massage coh SPA med en ansiktsbehandling i Gävle för 89 kr!


Presentkort på chokladmassage, ansiktsbehandling och SPA för 89 kr i Gävle Det ni!

Roligare att laga mat med inköpslistan...

Jag såg att Jessica skrev om www.inköpslistan.com och har nu faktist envist suttit och kikat på den och hoppas verkligen det kan vara en idee till att få ner matkostnaderna och dessutom få en ändring av inställning till matlagning. Som det är nu känner vi båda att "Vafan ska vi äta ikväll då?" Jonas och jag (eller mest jag) är som höns i butiken. Vi har ingen planering mer än lite löst och jag hittar alltid lite extra godbitar som slinker ner i korgen, som inte alltid ens används utan blir stående i kylen.

Har faktiskt varit så duktigt att jag gjorrt en matlista för hela nästa vecka. Så på måndag startar projektet:) Vi får se vart det leder i slutet av månaden!

Isabelle


Första bilden vi har på våran lilla tjej!



                                                   Våran lilla tjej i vecka 18.

Ska äntligen börja blogga!

Dessutom med min första riktiga gravdidtopp som jag verkligen använt flitigt under graviditeten. JAG ÄLSKAR DET!

Hej!!

NU ska jag fasiken börja blogga!!!

Jag heer Victoria och är 25 år bosatt i ett gult parhus i Tierp tillsammans med min älskade fästman Jonas. Vi båda kommer ursprungligen från Stockholm, men 2006 bestämde vi oss för att köpa parhuset. Vi har visserligen sedan dess hunnit flytta ner en vända till Stockholm igen men i höstas bestämde vi oss att flytta hit och komma bort från Stockholm. Vi behövde en ny start och i och med att jag då var arbetslös och Jonas blev friställd från Dell löste allt sig till det bästa när Jonas fick jobb som it tekniker i Gävle. Jag har inte ångrat en sekund att vi flyttat tillbaka och trivs bra med att ha föräldrarna vägg i vägg.

Det är nu många som förvånat tittat på mig när jag svarat nej på frågan om jag bloggar och inte är det för att jag varit emot det utan snarare för att jag varit lat.... Jonas har varit på mig om att vi faktiskt har en egen blogg som han fixat på våran hemma server, men jag fastnade aldrig för den.

Tanken för mig är väl att börja blogga nu när jag är inne på den sista månaden av graviditeten, och sedan skriva av mig om alla förändringar och allt det kommer innebära när det lilla monstert kommer. Jag har BF den 28 juni, men det är vild vadslagning här hemma. Jonas är stensäker på att hon ska komma den första juli, samma dag som hans syster Ebba, min mamma tror den 22 juni, så det bli samma datum som övriga barnbarn och själv tror jag att min envisa tjej kommer att ligga och trycka tills jag  hotar förlossningspersonalen till livet om de inte tar ut henne.

Som förstagångsmamma är jag både nervös och spänd. Tänker mer på allt som kommer hända EFTER förlossningen. Vilket ibland skrämmer mig. Det känns som att ta ut något i förskott och att det bara kommer föra otur med sig, så jag fösöker låta bli att planera, eller vad man nu ska kalla det. Ibland blir jag helt övertygad om att något är fel med henne och blir helt vettskrämd över om jag ätat något, eller druckit något. Jag kan sitta och nojja över om jag tvättat händerna tillräckligt noga osv.

Fanstiserar om våran lilla gumma, men har inte fokuserat så mycket på själva förlossninegn ännu. Gjorde en förlossningsplan sist jag träffade barnmorskan där jag egentligen inte hade några speciella önskemål mer än att jag inte vill ha studenter med under min förlossning. Känns skönt att det börjar närma sig, då det först nu de senaste veckorna börjat bli ganska jobbigt med foglossningen. Känns som jag måste gå med ena handen mellan benen... Jaja jag vet att hon inte kommer ut så, men det gör ju så jävla ont annars!

Hormonerna känns som de börjat komma tillbaka igen. Enligt mig lugnade de ner sig efter tredje månaden. Var glada att ni inte var hemma hos oss här om kvällen när jag fick för mig att min älskade vagn jag hittade för ett par veckor sedan begagnad, var sned.(En Knorr kombi) Jag var både arg och förvivlad tills Jonas övertygade mig att den faktiskt skulle se ut så. Resultatet blev ändå att jag igår köpte vagn nummer två av märket Emmaljunga. som då är av äldre modell utan kombi. Ska lägga in bilder på dem båda så snart jag kan. MYCKET NÖJD!!

Vi höres snart!