Sjuk bebis och irriterad mamma

Usch det verkar som Bellan håller på bli sjuk. Hon är snuvig, sväljer som om hon har ont i halsen och inte minst vrålar som en stucken gris. 

När man har just en sådan dag, med en bebis som bara vrålar i timmar, man testar allt men inget hjälper har man rätt att vara irriterad om sambon lovat att komma hem en viss tid, vilket också är den tiden man ställer in sig på att få avlösning. Kunna ta några djupa andetag, lugna sig, lägga bort den lilla frustrationen man börjar känna efter timmar av att känna sig totalt värdelös, och han då dyker upp två  och en halv timmar senare utan att höra av sig. I mina ögon är detta inte speciellt schysst mot en trött mamma.


Ett tungt hjärta

ADJÖ
när du gick förbi mig 
hörde jag ditt adjö
dina läpper var dock slutna
när du packade
och lät vår kärlek dö

jag kände mina tårar
tots att kinden min var torr
hur kunde det vara så enkelt
du hade fått ett toppjobb
någonstans i norr

Jag kände sveket i mitt hjärta
trots att jag var beredd
vår framtid betydde inget
sålänge din
 inte blev tillgodosedd

Din avsikt stod dock skriver
veckor innan du drog
du lyste med din frånvaro
och sa tillsist
att du hade fått nog

Jag ska inte gråta 
för att tiden gått oss förbi
man måste börja hoppas 
att jag en dag blir hel inuti



Rörigt i bloggen

Har rört till bloggen och orkar inte fixa det nu, men jag får sätta mig och pyssla med den när jag får tid.


Ett tungt hjärta

MAKTKAMPEN
ordens slag lämnar inga märken
tungans vassa egg lämnar inga rispor
blickar som bränner, lämnar inga sår

lägg ner maktkampen, 
slut vapenvila

när hjärtat gråter syns inga tårar
kroppen skriker av trötthet, men allt är tyst 
självförtroendet splittras, men utåt är du hel

lägg ner maktkampen 
slut vapenvila

 


Familjen Lindberg

Jag kom på i natt när jag satt och funderade att "vi tackade aldrig Katja för presenten." Usch vad otacksamt....och det var verkligen inte min mening. Hjärnan fungerar fortfarnde på halvfart och minnet ska vi inte ens gå in på. Vi använde den ju massor av gånger till på köpet, då det var det första plagget hon fick som var riktigt tufft, men gulligt och det passade henne så bra vår lilla sparris! Bilderna är ifrån i sommras, men haha nu har sparrisen blivit en liten falukorv:)

Jag vet att det är sent, men tack!


Ett skepp kommer lastat, med...

en KAKELUGN! Nämen Cecci titta vad jag hittade till dig! Fan nu är det illa att jag tar bilder på folks kakelugnar istället för skosamlingar *skratt*


Höstdag i Sigtuna

Bror med familj, min mamma, jag och Bellan gick på tant brun och lyxade med deras goda pajer. Bellan har långa armar, och av någon anledning när det kommer till vaniljsås. Sorry kiddo, men du är bara 4 månader!!ina!

Senare samma dag gick vi till stjärnstudios fotograf och tog bilder av henne. De kom i brevlådan häromdagen och blev RIKTIGT fina:)


Godisgrisen

Jag tror att vi fått en liten godisgris till i familjen. Vi satt och läste häromkvällen och hon fastnde för två bilder i hela boken, nämligen glassen och tårtan. Hmmmmmm!!! VEM kan hon ha ärvt det ifrån?:)

 


Ett tungt hjärta

BIKT
När molnen ligger tunga
och regndroppar faller ner
 försöker de finna glädje
men gråter trots att de ler

Ni tror nog att de försöker
men ni ser bara det ni ser
"man borde ju orka älska"
men de orkar inte mer

snart är natten över
och en ny dag skall ta vid
varje dag är dock detsamma
och de börjar få ont om tid

När de sluter sina ögon
kan de inte finna ron
trots att de har knäppta händer
kan de inte finna tron

Tystnaden kan döda 
de sover var och en för sig¨
det enda ljud som ekar
är snyftningar ifrån deras lilla tjej






 
 


Majspuré.....muuuums!

Bellan fick riktig mat för första gången idag och otroligt nog älskade hon det! Det såg ut som hon kastade sig över varje sked med mat vi sträckte fram. När vi väl proppat i henne tredje fulla silikonskeden tyckte vi det var dags att ta det lilla lugna, för magens skull. Hon såg ut som en riktig liten gris efter måltiden dock, med kladd ända upp i näsan och över magen, men åhh så stolt jag var, haha;)

Bellan har däckat...

i sin gunga:)
Jonas  och jag har duschat och ska förhoppningsvis iväg och hämta lite prylar till badrummet.


Tradera

Nu är det garderobsrensning. Gamla kläder blir till pengar som blir till nya kläder. Har dessutom bara på skoj köpt ett litet paket scrapbooking prylar. Är fortfarade osäker om det är något för mig, dock är jag extremt nyfiken på att testa det och se vad fantasin kan skapa och tänkte börja med något billigt. Tummen upp för tradera:)

Inramning av tavla

Glömde att att nämna att jag dessutom har lämnat in en akvarellmålning för inramning. Ska visa en bild på den när den är upphängd. Det var ett par år sedan som jag blev kär i den på en auktion och var med och budade på den långt över min budget, men när budet låg över 6000 kr fick jag tvinga mig sjäv att acceptera att jag inte skulle ha råd med tavlan utan den skulle gå förlorad. Månaderna gick efter auktionen och jag kunde inte släppa tanken på den tavlan och gick till och från in på auktionsfimans hemsida och tittade på ett fotgrafi av tavlan de lagt upp, tills min mamma kom med en idee att förstora upp fotot och få det avmålat. Det var nog det bästa jag gjort, kopian blev suverän:)


Gästbok till dopet

Idag har Bellan och jag varit på långpromed för att få lite saker fixat. Har lyckats hitta ett fotoalbum med svarta sidor som jag ska använda som gäst och minnesbok till dopet.

   


Små fötter...

Isabelle 3 veckor. (I jämförelse med en 5 krona.)
Ida kom över en snabbis och pudrade hennes fötter, gjorde fotavtryck på ett papper och blåste med någon slags tork så att pudret blev guldfärgat. Visst blev det fint? Det är förövrigt även Ida som har gjort kortet med de små gulliga rosa skorna i papper på tidigare inlägg. Riktigt duktig tjej.


"Första" posten...

Måste visa det första kortet som Bellan fick skrivet just till henne från farmors far och mor. Detta har vi suttit och läst i sängen, men hon är mer intresserad att slicka på björnarna.


Älskade Isabelle

Jag ska spara alla kort som önskade lilla Bellan välkommen. Det är vackert att en dag kunna visa henna hur älskad och välkommen hon var redan den dagen hon föddes. Det kommer komma dagar hon behöver höra och se det under sitt liv.

 


Oljud

Nu spikas, hamras och borras det för fullt. Bellan och jag ligger kvar på övervånningen och mysar. Nu är dax att kliva ur sängen och äta något.

Med Alicia och Marlon

Har ju inte lagt upp bilder från när vi var och besökte familjen Fahlström och lillplutten Marlon;) När jag fick honom i mina armar blev jag verkligen förvånad över vilken skilland det var i vikt. Han kändes som en fjäder i jämförelse med Bellan. Han är ju faktiskt mer än två månadre yngre än Bellan, men vad snabbt man glömmer hur små de är! Tror att moster/farmor Susanne kommer ha mycket kramande och pussande att ta igen med dessa tre sötnosar i jul! Visst ser Marlon fridfull ut när han sover?;)



Uppdatering från hemmafronten

Det är totalt kaos hemma hos oss nu. Halvuppackade resväskor, tvätthögar här och var, ett halvfärdigt golv, halva pannan i hallen, allt från strumpor till vinglas över hela diskbänken, dessutom grus efter att killarna har varit inne och lagt golv. Ska ta tag i det så snart reparationerna är klara, då jäklar ska det städas från golv till tak. Fats på ett sett har det varit skönt att kunna skylla på repartionerna, liksom haft en anledning att inte städa då har jag kunnat varva ner med pressen om att "jag måste" Får faktiskt säga att trots att grabbarna som varit här löpande de senaste två månaderna har varit underbara. Visst känns det lite obekvämt att inte kunna går runt hur man vill, eller när de kommer upp för trappan när man ligger i sängen med håret åt alla håll och totalt nerspydd, men som min mamma säger "oror dig inte, de har sett värre säker än dig". Och visst kan jag väl slappna av och hålla med, rörmockarna har inget roligt jobb direkt...Nu kan jag inte rå för att längta till jag inte behöver se dem här mer!!!!!


Badrummet i slutet av september


Badrummet idag. det går frammåt iallafall;)


Bilder ifrån Cypern


På planet ner


Lillan hade t.o.m lyxen med egen säng


Puss på dig grodan!


Bilder från våran utflyt i parken som jag ej minns namnet på


Lite daddlar


På bergsturen


Jag på toppen


Utsikt från toppen


På marknaden. Jonas hittade en klänning till Bellan


Klänning jag handlade på marknaden.


Inne i Girne


Mysig middag nere vid hamnen


Bellan får bada fötterna med pappa


Små fotspår...


Mysigt ställe att amma


Farmor busar med Bellan


"Jag har spanat in din kaffekopp farmor, bara så du vet!"


Cutiepie


Aaaaa, jag så nöjd i min solhatt!