Tjejkväll eller?

Känner mig irriterad, måste bearbetas lite. Tycker jättemycket om alla fyra tjejerna trots att vi är olika. Alla har egenskaper som jag verkligen gillar! Jag tror att mitt problem är att jag vill att alla ska trivas ihop och glömmer bort att man inte är flexibel som ett gummiband. Man kanske inte kan få alla människor att hitta varandra, vilja umgås och det behöver väl inte vara ett persoligt misslyckande? Kanske bara att man inte ska fokusera på det man inte kan rå över.

Sen är väl jag av den åsikten att en tjejkväll inte innefattar grabbar. Kanske är jag lite omodern. Med denna mening menar jag inte att jag inte gillar att festa och umgås med alla olika människor, men ibland måset man ta hänsyn till fler än sig själv.

Jag försöker vara en schysst vän, men jag önskar att jag kunde få svaret på den stora frågan hur man gör alla nöjda, då skulle jag veta att jag var på rätt väg.

 Jag har varit en ensamvarg större delen av mitt liv och det är nytt för mig att ha en bunt underbara tjejer att umgås och prata av mig med, och jag vill verkligen att de ska må bra. Som ensamavarg behöver man inte bry sig om att såra någon för man har ingen att ta hänsyn till och jag blev precis påminnd om att det kaske är just dit jag hör. Min välmening blir björntjänster. Tror att jag drar mig undan ifrån det sociala ett tag och låter tjejerna vara ifred. Att vara ensamvarg är jag bra på!


På längdskidor

Har varit ute och åkt längdskidor med Jonas och Simon idag. Första gången för mig på en fem år och betydligt längre för Jonas. Imponerad över hur duktig Simon var och backarna var bra höga. Skönt att komma ut och röra på sig. Efter 2,5 km var jag hyffsat slut och tyckte att "Vad skönt att komma tillbaka! Simon den stackarn måste ju vara helt död" Då säger ungen att " Kommer det inga mer backar jag skulle kunna åka lika lågt till! Gaah! Så nu ska vi ge oss på 5 km spåret imorgon med packad matsäck. Riktigt mysigt att dricka lite varm choklad!


Pappaledig vs arbetslös

Jaha, då var det första dagen på Jonas pappaledighet, eller officiellt är det väl på måndag men idag är han inte här, och troligen inte imorgon heller. Gissa varför? Jo det är klart att det är arbetet som hägrar igen och tydligen kommer det öven delvis att se ut så även under pappaledigheten, så jag är en aning irriterad. Lite irriterande att Jonas alltid använder jobbet som ursäkt för att slippa en konflikt. Jaja, jag vet att så inte är fallet, men det KÄNNS så!

Ska jag vara ärlig tror jag inte att det är att han åker och jobbar som irriterar mig utan jag oroar mig för hur det kommer att bli. Vi gör saker helt på olika sätt och ännu har jag inte hört något ifrån de jobb jag sökt och för att vara ärlig vet jag inte hur vi ska få det att fungera riktigt än. Hursomhelst kommer Jonas och jag bli tvugna attt komma överrens, och vi har totalt olika uppfattnningar, då jag kommeratt vara hemma med honom en tid framöver. 

Jag är så grymt irriterad på honom! Detta ska inte bli ett inlägg med smutskastning för anledning till min irritation är ju inte enbart Jonas fel. Det är ju för att jag inte gillar att efter 8 månadeer bli tvungen att kompromissa på de rutiner som jag jobbat fram och som fungerat BRA!!


Min bebis står!

 Hmm...så länge hon kan få hålla i sig i något! Min lilla älskling växer så fort och tar tag i allt hon hittar för att resa sig. Häromdagen la hon händerna mot ugnsluckan och försökte resa sig och ugnen stod på 200 grader, och den var varmare på utsidan än vad jag först trott. Inget grin och gnäll utan hon tog bara bort dem.

Hon kröp dessutom upp för första trappsteget idag då jag gick upp för att dammsuga, trodde inte mina ögon när jag kom ner. Dax att sätta upp grind nr 2!     

 

Skitstolt att hon äntligen lyckats ta sig upp stående själv i spjälisen



Haha, visst ser hon cool ut:)?


Beck

Idag har jag hunnit mycket känns det som, men nu börja energin ta slut. Hade Sofie och Molly över på lite fika, sedan passade jag på att baka en variant på sockerkaka, var ner och solade en sväng med Ida och hann hem och titta på film med Sofie. Beck, den senatse filmen  var riktigt bra. Gunvald som brukar var så stilig såg tyvärr riktigt sliten ut *snyfft* Han är mycket snyggare utan skägg!!!!! Visserligen har jag inte sett de senaste filmerna så kanske finns däri en förklaring till denna nya slaffsiga stil!


Plaska med Bebisen

Ohhhh...jag som trodde vi var lediga ifrån babysimmet denna vecka!!


En sjuk karl i huset

Trött!! Bellan har skaffat ovanan att hon vaknar vid 1 VARJE NATT och sedan runt klockan 4. Urk! Det värsta är att jag ligger nu och väntar på att "snart kommer hon börja röra på sig, gnälla lite, gnälla lite mer och sen VRÅLA högt när hon ställer sig upp i sängen" Varje natt gör jag samma sak ligger och tvingar mig själv att inte bara springa rätt upp och ta henne, men hon är envis.

Jag gick för en gångs skull upp med Jonas idag då jag lovat att fixa hans matlåda, vilket jag skulle gjort igår, men klar blev den iallafall:)

Jonas hade jättehög feber i natt och låg och pratade i sömnen och SNARKADE. Visst det är synd om honom för att han är sjuk, men guuuud jag höll på att bli tokig!!! Jag sparkade till honom men efter en halv minut var han igång igen. Han vill ju absolut inte vara hemma något nu innan han ska på pappaledighet så han har pallat sig iväg hela veckan trots hög feber, så han är helt matt och typ förstörd när han kommer hem.


Getting in shape. Månkarbo style!

Nytt träningspass i Månkarbo idag. Riktigt bra och prisvärt medelpass där jag verkligen kände att jag fick träna hela kroppen. Varierade övningar med allt ifrån styrka, kondition, dans och stretch! Mycket nöjd! Synd bara att Månkarbo är så jäkligt att ta sig till:) Jonas var så snäll att han både skjutsade och hämtade mig ikväll! Tack älskling

Tyvärr blev jag godissugen när jag kom hem och käkade glass och kakor. Ehum så mycket för den fina magträningen. Iof lyckades jag trycka in en timmes promead i solen idag också....så jagkänner mig lite duktig ändå.

Bellan har äntligen däckat i våran säng och det är dax att borsta gaddarna och krypa ner jag med.

Natti natti!


Plugga till hösten

Var hos yrkes och studievägledaren idag för en sista koll vad jag ska söka till hösten. Hade massor av ideer när jag kom dit men vi lyckades komma fram till att den tanke jag haft länge verkar passa mig bäst, nämliegn socionom via Gävle högskola på 210 poäng. Förra årets intagninsgpoäng låg på 18.5 så jag hoppas verkligen att jag kommer in med gymnasiebetygen, eller att jag kan få lite bonuspoäng för de specialämnen jag läste då. Då kan jag tydligen lägga till 0.5 poäng. Anmälde mig ju inte till högskoleprovet då jag inte trodde mig behöva det. Så...till hösten kan det bli så att jag blir student igen. Yihaa!


Bio- Wolfman

Och ingen bio blev det ikväll som planerat med Sofie och André, då jag valde att stanna hemma. Jag tyckte synd om Jonas och ville vara hemma och ta hand om Bellan. Mina föräldrar har ställt upp så enormt mycket med barnpassning, och det är verkligen guld, men ikväll kändes det fel att lämna henna bara för att jag skulle kunna gå på bio, när jag vet att Jonas gärna ville se filmen också.

Montanjard- Lättlagat med fläskfilé

Jag bestämde mig för att göra lite god mat, då jag hittat fläskfilé för 49 kr/kg och det är en populär matvara härhemma.  Det blev Montanjard (osäker på stavning.)

600 g fläskfilé
Två burkar krossade tomater
Ca 2 dl grädde
Salt och peppar

Gör så här
Skiva fläskfilén och bryn skivorna lätt.
Häll ut krossade tomaterna på en plåt. Blanda med grädde och salta/peppra. Lägg på fläskfilébitarna och se till att de täcks med tomatröran. Strö över generöst mycket riven ost. In i ugenn på ca 225 grader ca 20 min.

Servera med ris och sallad!

Mums!!

Älskling är utslagen

Jonas har åkt på samma skit som jag hade förra veckan och  är helt utslagen. Han hade feber redan imorse och fick kämpa för att ta sig i väg till jobbet med migrän och feber, så när han kom hem däckade han och när jag kom upp för att väcka honom flera timmar senare för att han måste få något i sig så var han varm som en bastu och pratade om att han hade en julklapp till mig. Jaha du det är väl lite sent nu va:P

Ajjj!!!

Ajj, har träningsvärk i vaderna, eller vad fan det nu är. Ont gör det! Hmm...jag hade föredragit om jag kännt av något över baken och låren, det är liksom vitsen för mig att gå dit. *morr*

Första träningspasset: Status, tipptopp!

Var på step up igår och börja med att ta det försiktigt första passet, och för att  var ärlig hade jag svat att hänge med i deras upplägg så träningen gav mig inte så mycket som jag hoppas. PÅ SATS på dessa pass hade de även lagt in styrketäning med stång och massa varierande rörelser, inte samma rörelser i 1 timme. Jag blev till sist uttråkad och omotiverad. Hmm kanske är det den lata sidan av mig som talar men att inte ens ha träningsverk dagen efter är INTE ett bra tecken att man verkligen tagit i. Ska höja upp brädan nästa pass. J

En kall promenad

Vägde mig igår och om det nu stämmer så väger jag 70 pannor. Ha!! Bars 10 kg kvar då till min målvikt. Jag hoppas bara att jag kommer att få magen snygg igen. Det är verkligen inte snyggt efter graviditen, gropigt typ, och jag hoppas att det bara är lite extra vikt som behöver komma bort och lite situps.

Var ute på en KALL halvtimmes promenad med Jonas och Bellan idag, och tro mig det var så pass kallt att vi la benen på ryggen och sprang hem. Vi upptäckte inte att det var så kallt förrän vi vände och fick blåste i ansiktet! Solen lurades och fick det att verka varmare men teormometern stod på -14 grader när vi kom hem. Brr...Kondisen är verkligen botten;( Imorgon planerar jag att inta ett stepup pass. Snygga kropp here I come!!

Hornblower

Var hem till Sofie igår och tittade påen riktigt bra äventyrsfilm. Jag var lite tveksam då den var tre timmar och jag brukar tappa koncentrationen när jag börjar bli trött men jag tycket den var riktigt spännande redan ifrån början. Jag gillar filmer där mobbaren tillsist sätts på plats!!

Hornblower, tummen upp!

Nytt ämne: Träning

Idag är jag tröt!t. Det har sitt staff när man sover flera timmar på eftermidag efter en helvetisk natt, för då kan man inte soman nästa natt och vips så är man konstant trött. J och G satt uppe vid datorn och höll på och grejade till tidigt imorse och ligger båda och sover. Är så trött så jag vet inte snart om jag orkar hålla ögonen öppna. Bebisen har ju varit vaken ett par timmar nu så jag hoppas hon somnar snart!

Tänkte att jag skulle föra in ämnet träning i bloggen, då jag sedan ett bra tag haft tanken att komma i form, Sånt kommer ju inte över en natt efter en graviditet och speciellt inte då jagg gick upp nästan 30 kg:)

I och med att det inte är någon kör imorgon tänkte jag testa på step upen..
Hehe japp det ska börjas ordentligt!

Tävling!

Jag är med i Idas tävling om

Namnhalsband


I tävlingen ingår 60cm lång kedja, 3st berlocker


Gå in på Idas blogg, så finns en enkel beskrivning hur ni gör för att vinna smycken ifrån en tjej som är enormt begåvad och säkerligen kommer att bli ett namn man känner till!

Jävla pissdag!!

En tung dag. Jag kännee mig trött, matt och orkeslös. Har ingen lust med någonting. Låg i sängen  och kunde inte ens förmå mig att ta mig upp. Guld var verkligen att mina föräldrar kom in och tog Bellan. Jag gick och bytte blöja på henne på morgonen somi dimma, jag vet bara att det fortfarande var mörkt ute och att jag tyst bad att hon skulle somna om, läste en bok för henne men minns inte vilken, minns inte ens hur jag orkade hålla ögonen öppna för att läsa orden, satte henne i spjälsängen för jag var rädd att somna ifrån henne om hon låg hos mig.

Hon var naturligtvis skitförbannad att hon fick sitta och titta på mig ifrån spjälsängen, men jag försökte ignorera det, hoppades på att hon skulle somna om, tills jag insåg att klockan var 11 på förmiddagen. FAN!

Mina pappa kom upp kort efter att jag insett det för att se om vi var vakna och tog ner B för att byta blöja på henne. Ohhh jag var så tacksam att jag slapp göra det, kändes som jag inte kunde stå upp och huvudet slog blixtar. Sov till 4 på eftermiddagen och sen var det tid hos rådgivaren. Hon gjorde mig arg, och Jonas gjorde mig arg. USCH OCH FY FÖR IDAG!!!!


Dopkort

Nu är jag ett steg längre tackkorten. Det tog mig bara två månader!! Hehe...jag hade om vanligt för höga ambitioner om resultet och det gjorde att ingenting blev gjort. Det tog mig lite tid att acceptera bara. med

Jag önskar ibland att även Jonas kunde ta tag i saker som detta, inte för att jag inte tycker att det är roligt att se resultatet, men det gör mig stressad att det enbart förväntas att jag ska veta alla "vett och etikett" regler, medan Jonas slipper så lätt undan, med "Ehh killar har inte koll på sånt." VARFÖR INTE? Vi är ju jämnlika på nästan allt annat!

Jag skippade tillsist ideen att få en bra bild på henne i dopklänning på dem, det borde jag ha varit smart och gjort i tid. Efter dopet blev hon galen bara hon såg dopklänningen, men här är hon iallafall, min sötnos!


Glace au four "Alla hjärtans dag"

Glace au four

Hjärtformad Glace au four är lite pyssligt att göra men oslagbart som förförisk dessert!
 
Glace au four "Alla hjärtans dag"

Ingredienser

4 port

200 g frysta hallon
3 st ägg
2 msk mandelspån
1 dl strösocker
500 g vaniljglass
2 pkt färdigköpt tårtbotten

Gör så här

Sätt ugnen på grill, högsta värme. Halvtina hallonen. Ta ut 4 hjärtan ur tårtbottnarna med hjälp av pepparkaksmått, 10 cm mellan spetsarna. Lägg hjärtana på en plåt med bakplåtspapper. Vispa vitorna till hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills marängsmeten är fast och toppig, ca 1 min. Lägg hallonen på hjärtana. Skär glassen i 4 delar. Skär sedan varje del i 3 jämntjocka skivor och lägg dem genast på hallonen. Bred på marängsmeten runtom så att glass och hallon täcks väl, även sidorna. Forma hjärtana med hjälp av marängsmeten. Strö över mandelspån. Ställ in i övre delen av ugnen ca 1/2 min tills ytan börjar bli ljusbrun. Passa noga! Lägg upp direkt på assietter och servera genast.

Tips: Ett mindre pyssligt sätt är att göra en stor Glace au four istället för fyra hjärtformade portionsbitar. Skär till en tårtbotten så att den blir lika stor som glasspaketet. Lägg på hallonen. Lägg glassen hel ovanpå hallonen och täck noga med marängsmet. Strö över mandelspån. Grädda enligt ovan.


Alla hjärtans dag

Idag blev jag väckt efter en skön sovmorgon av Bellan och Jonas som kom upp med frukost och te på sängen. Jonas hade hållit på att pyssla nere i köket och kom upp med två hjärtformade ägg han hade stekt. Sååå gulligt. Sen bytte vi av varandra då Jonas varit uppe tidigt, så han gick och la sig och sov ett par timmar och jag passade på att gå ut i det soliga vädret och njuta av de snötäckta åkrarna som i princip låg orörda. Vi stanande på min favoritplats i en liten alle där fåglarna kvittrade ifrån alla håll. Jag satte mig ner en stund och pratade med Bellan om ljuden och sen att vi bara tysta ohc njöt.

Jag väckte Jonas när jag kom hem och vi åt llte lunch och satt och pratade. Förstår inte riktigt vitsen att alla hjärtans dag bara ska vara för ett par. Vi är ju en familj nu så idag har varit för hela familjen och det kändes inte alls konstigt att ha gått från två till tre på kärlekens egen dag..

Sen åkte vi till Svartån precis som förra året, men i år hade min pappa skottat så vi kunde vi köra in på gården.  Vi gick in och drack lite varm choklad med min pappa och mumsade vaniljhjärtan.  Sedan tog vi en promenad med Bellan i pulkan hela lilla familjen. Älskar min fina Jonas och min underbara bebis!

Nu ska Jonas och jag fixa med kvällsmaten, så nope inget restaurangbesök utan vi ska laga mat TILLSAMMANS:))





Smasken i frysen i väntan på sambon..

Sitter och väntar på att Jonas ska komma hem ifrån jobbet, då han fick beordrad övertid ikväll och har passat på att göra lite vit chokladmousse som nu står i frysen. Muuums! Bellan ligger och sover och var för ovanlighetens skull mycket lätt att lägga, så vi får väl se hur natten blir.

Har bokat in ett möte med banken nästa vecka för att se om jag kan göra något åt lånen, visserligen är de inte stora, men jag hoppas på att vi kan teckna upp på huset igen och bli av med topplånet. Det är alltid schysst att se om det finns pengar att spara nu när Jonas går på pappaledighet om en dryg månad. Dessutom har Jonas sagt till mig länge att han vill att vi ska stå gemensamt på huslånet så det tänkte jag också ta tag i...

Var på babyrytmik imorse och det var mysigt som vanligt. Var rätt många veckor sedan jag var där och om intr för någon annan anledning så tycker Bellan om det:)

Hmm det får mig att tänka på att jag aldrig följde upp med Jonas om han ringde sin pappa och bestämde dag när de skulle komma. *Mummel* min karl är bra glömsk ibland


En ny vän?

Känner mig trött. Har varit på rådgivning idag och arbetar igenom saker. Det känns som om det faktiskt ger något.

Har dessutom haft en supertrevlig tjej hemma på fika som jag träffade via babycafet. Det är så många saker med henne som jag själv är läskigt lik på! Och kolla in detta, hennes kille fyller på toppen av det år den 8 de augusti precis som Jonas. Hon har en jättesöt liten dotter som är några månader äldre än Bellan och jag hoppas att detta med tiden kan bli en vän.

Vänskap är viktig liksom ensamhet för att växa. Jag är inte rädd för att vara ensam längre, känns som jag känner mig mycket säkrare i migsjälv sedan Belle föddes. Jag är glad att jag har många fler i mitt liv nu än för ett par år sedan och värdesätter dem mycket. Jag håller inte alltid med dem i de beslut de tar eller sätt de hanterar saker på, men det är ju också vad vänner är till för. Att stötta. skratta och gråta tillsammans. De är inte många vänner jag kickar ut ur mitt liv, några har glidit ur mit liv som på en hal isbana, utan drama och bråk. Vi har helt enkelt glidit ifrån varandra, men jag känner mer att det är livets gång, då det ger möjlighet att hitta människor som får mig att känna mig speciell, smart, rolig och viktig. Man kan ha många vänner i sitt liv, men alla är inte passar inte att dela sina innersta tankar med.

T som jag tidigare skrev om är en av de få männsiskor jag verkligen huvudstupa sparkat ut ifrån mitt liv och vad de än må tyckas så ångrar jag det inte en sekund. Jag vill sluta förlita mig på en verklighet som inte finns, vänner som ha ett namn men so ALDRIG bryr sig, finns, tröstar eller visar intresse för mig eller mitt liv. Jag har försökt med T så länge då jag inbillade mig att bara för att vi umgåtts under ett antal år så var vi nära vänner. Det är inte tiden som ni kännt varandra som sätter in personen i ett fack. Du kan aldrig ta en vänskap förgiven utan man måste vårda den, liksom ett förhållande. Det enda i mitt tidigare inlägg jag önskar att jag formulerat annurlunda var min kommentar om hennes kille. Jag bryr mig inte om man är tillsammans med något med utländsk bakgrund. De som känner mig vet hur snart det är. Jag är ett stort fan av Turkiet, dejatde en turk innan jag träffade Jonas och tycker att människor har samma värde. Så oavsett vad mitt inlägg lät som är jag inte förbannad på T för att hon dejtar en arab.