Jobba i Skottland?

Märkligt hur glad jag blev när jag fick ett mail på Facebook idag. Det var min gamla chef som behövde min hjälp. Jag var en aning nervös när jag kontaktade dem, då jag var lite fundersam vad det rörde sig om.

Det var inget att vara nervös över! De ringde och undrade om jag skulle vara intresserad att jobba på några veckors uppdrag, då jag tydligen uppfyllde kraven på ett nytt projekt, i Skottland. När jag sa att jag var mammaledig kändes det lite som jag stack hål i ballongen tyvärr. Jag tycker väl inte att jag är mindre kompetent eller ambitös för att jag har barn.

De skulle vidarbefodra mitt namn så får vi se vad det innebär. Jag vet ju inte ens om Jonas kan vara pappaledig, men nämde för min gamla chef att det skulle gå om jag och min mamma skulle få åka. Jag ringde henne direkt efter samtalet för att se om hon var sugen och precis som jag misstänkte var hon helt på om det skulle gå med hennes jobb. Min mamma är guld värd ska ni veta och dessutom den personen jag gjort många av resorna med när jag var yngre. Hon skulle då vara mormorledig och ta hand om Bellan...

Jag får helt enkelt vänta och se om de fortfarande tycker jag är intressant nu när jag har barn. Bebben måste i vilket fall som helst ha ett pass, vilket jag tänkte göra på måndag.

Natti natti

Trött....
Hoppas på att Bellan kommer sova mer än två timma i taget.

Klädparty...

Har varit på klädparty med Ida för märket Radidido tror jag de hette. Blev en liten body i rosa med en färgrandig stjärna på och ett par lila muddisar:)

Tack, Jonas för den goda maten när jag kom hem, den satt verkligen bra i min tomma mage.

Eurodisney

Sitter och bollar lite med resan inför min brors 40 års fest. Kroatien har ju varit målet sedan ett bra tag, men så dök naturligtvis en annan idee upp i mitt huvudet, nämliegn Paris och Eurodisney. Hmmm....måste snoka runt lite mer och se vad jag hittar. Jag vet att brorsan skulle tycka det var askul. Jag undrar hur mycket dyrare en sådan resa skulle bli...

Har varit hos frissan idag och blev riktigt nöjd! Är nyduschad så lägger upp en bild på håret imorgon. Har blivit av med det urblekta och fått en lite varmare färg inför hösten;)


Bellans nya barnvagn...

Och så var det jag igen. Som ni ser tänker jag ta igen min tysta bloggningsperiod med råge!;) Bellan och jag har roat oss i hennes nya barnvagn. Jag menar den är liten, smidig, lätt att ta under armen om det så krävs. Nackdelen är väl att hon enbart får plats att sitta i den och snart inte ens det. fast ärligt talat från att ha vrålat nonstop blve honhelt tyst hel atidn vid körd erunt i dne. Så vaddå sasist.

Urk längtar VERKLIGEN efter min frisörstid på måndag efter att ha tittat på den här bilden... Är så trött på den enormt fula utväxten och risbusken till hår.


Gungstolen

Här kommer bilderna av mitt lilla mästerverk!*flin* Glömde naturligtvis att ta en FÖRE bild, men benen tog jag iallafall på inan de var målade och så såg hela stolen ut. Just nu står den i Bellans rum och vi myser i den till och från när det är amningsdags....


 

Mormor pussar Bellan...

Jag älskar er båda!


Lite mer om dopklänningen

Denna virkade klänning fanns inne hos min mamma....Jag tycker faktiskt mer och mer om den ju mer jag tittar på den och dessutom blir det betydligt billigare än den andra som jag la upp. Vilken av de två tycker ni bäst om? Naturligtvis ska det vara längre band som knyts snyggare både i midjan och vid ärmarna..


Myslördag

Jonas och jag har varit ute på en långpromenad med en pratglad Bellan som låg i vagnen och bubbade på nästan hela vägen. Det vart inget gnäll förrän vi nästan var hemma och då hann vi t.o.m fika.
Nu ligger mina två älsklingar i sängen och leker flygplan. Så söta!<3


Sover på golvet...

gör jag i Habbo! Och för er som inte vet vad det är så ska jag berätta att jag inte heller fattat så mycket av det. Därför sover jag på golvet! Det är ett online spel där man kan prata med andra och möblera sitt rum. Mina kära brorsbarn övertygade mig att det var så kul och här sitter jag nu med mitt minimala rosa hotellrum UTAN möbler och försöker förstå vad som är så kul, då det skrivs text över hela särmen som de kallar chatt och jag fattar inte ens vem som pratar med vem. Hmmm...börjar uppenbarligen bli gammal

Jonas har inte kommit hem ännu, Bellan sover och det går absolut inget på tv. Dessutom förstår jag mig inte på datorn med alla filmer som Jonas har därnere då alltid han sköter om det. Jag har väntat på att käka middag tills han skulle komma hem men han ringde precis och sa att allt strulade och tydligen är det en stor kund som all ska vara klart med till måndag. Nu bestämde vi iallafall att han ta med sig jobbet hem, så äter vi något tillsamamns, han hinner pussa lite på Bellan och så kan han jobba hemmifrån istället. Annars vet jag hur Jonas är. Han kommer att sitta i timmar utan att tänka på mat, bli mer och stressad och tillsist bli tvungen att åka hem och då känna sig stressad hela helgen för att inte hunnit bli klar.

Magont...

Det verkar som Bellan  har fått ont i magen av alla blåbär jag klämde i mig igår...Det är svårt att låta bli när det är så mycket i skogen átt man plockar litervis bara på någon timme. Hennes magen blir hård som en sten och hon blir otröstlig, sedan går det bara över och är lugnt ett tag tills hon börjar vråla igen. Tycker riktigt synd om henne. Har försökt gå och vagga henne, massera magen, försöka rapa henne och nu verkar hon lite lugnare. Hon ligger i korgen och vrider och vänder på sig så helt bra är det inte

Dopet...

Funderar en del på dopet då man inte får chansen att samla hela familjen så ofta. Har nu pratat med prästen i Tierps kyrka om att ha ett juldop den fjärde advent, men vill ju inte att dopet ska vara en del av gudstjänsten, så jag får se om jag tar det på lördagen istället. Dessutom Susanne då tänkte vi att vi kanske kan få  ha er hemma över jul!!:)

Tårtor jag kikat på förblir hemligt för det tänkte jag ska bli en överraskning men däremot bollar jag fram och tillbaka ang.dopklänning. Jag har blivit mer och mer förtjust i tanken att ha en virkad en, men vet inte om det är värt pengarna. Jag ser verkligen fram emot dopet och tankegången är lite som så att troligen blir det inga flera barn och om så är fallet kommer jag kanske ångra mig att jag inte gör dopet på det sättet jag vill. Fördelen med en virkad dopklänning är ju att den inte blir skrynklig, men det är mycket jobb med en sådan och därav priserna....

Ni måste ändå hålla med om att klänningen jag hittade på dopklanningar.blogspot.com är underbar...

 

En liten paus ifrån vardagen

Nu har vi kommit tillbaka från den lilla pausen. Jonas, jag, Bellan och mina föräldrar drog till Söderköping över helgen där vi stannade i en liten stuga  precis vid vattnet över natten och passade på att besöka glassbaren.
 Det var så skönt, då jag för en gångs skull inte hållit i någon planering utan bara njöt av att komma hemmifrån.

Trots att vi alla fem sov i ett rum på typ 20 kvm så hade Bellan inte väckt de andra när hon vaknade vid fem och käkade. Var så skönt att bli avlöst på morgonen vi sju när mina föräldrar gick ut på promend med Bellan så jag kunde somna om:)

Jonas spenderade mycket tid ute i båten för att fiska med min pappa medan jag och min mamma tog det lugnt, drack latte och njöt av utsikten. Jag tog ett nattdopp i sjön och satt sen och värmde mig i bastun och tittade ut igenom fönstret där regnat öste ner och smattrade mot bryggan. Men det är faktiskt riktigt skönt att bada i regnet.

Mmmm...så skönt att lämna alla spypapper, tvätten och dammråttor åt sitt öde! Jag vill ju njuta av min dotter och jag antar att det får gå före tills jag hittar en balans. Har faktiskt gått och plockat idag men försökt ta fasta på de råden jag fick, att acceptera att jag får ta det lite lugnt och märkligt nog känns att jag fått mer gjort nu när jag inte haft någon målsättning att göra något alls.  Skönt att Jonas inte gnäller på mig när han kommer hem och inget är gjort utan låter saker vara.

Måste lägga upp lite bilder från resan och tro mig att det var en stolt Jonas man hade med att göra när han fskat upp en gädda som var lika stor som Bellan!
Förresten, jag glömde ju att nämna att syrran och Richard tog en liten tur ner över dagen och gjorde oss sällskap på glassbaren..


Jonas trivs med adrenalinkickar

Vi var ute och firade Graham härom veckan och några stycken, däribland Jonas gav sig ut på gokartbanan efter att det precis spöregnat för att tävla och tillbaka kom en helt extatisk Jonas, då han lyckats lägga sig på bredställ ett par gånger:)

Bellan låg snällt och sov i sin vagn så även jag hade kunnat åka men med tanke på att alla som var med inte var stora barndyrkare kände jag att jag nog skulle avskräcka dem ännu mer om Bellan skulle vakna medan jag var ute och körde och börja vråla, för vråla DET är hon rktigt bra på när hon startar. Jag blir lika förvånad varje gång att ett så litet monster ka låta så enormt mycket.

Efteråt gick vi alla och käkade på vita hästen i väsby. Jonas och jag skulle även ut med min bror och hans fru och se på bio efteråt så det blev lite stressigt, men allt som allt var den en riktigt bra dag. Jag och Jonas kände att vi var betydligt mer lyckligt lottade än paret som hade sin 2 åring med. Visserligen var han enormt söt och snäll och Bellan lite gnällig till en början, men hon satt i bärselet på min mage och när jag fick till tekniken med att amma henne samtidigt som jag åt blev mitt liv mycket enklare;)

By the way... har ni inte sett baksmällan så kan jag rekommendera den! 


Lilla pussgurka...eller nä vänta nu...

Hon ser riktig purken och bestämd ut, och en bestämd dam är det som tydligt visar när något inte tilltalar henne:)



Relationen som småbarnsförälder

Det blev en lång natt. Trots att det var mörkt och tyst och iallafall JAG var trött så vägrade Bellan att sova. Klockan hann bli tre och jag började fundera lite över relationer där jag låg med Bellan sprattlandes vi min sida och Jonas nere på soffan. Dessa nätter är svåra, då Jonas måste sova för att orka jobba och jag oroar mig för hur nästa dag ska se ut. Nästan varje morgon är det detsamma och jag undrar hur andra klarar det. Jag är inget charmtroll på morgnarna och det vet jag om, för problemet är som för alla andra, extremt mycket mindre sömn än tidigare och jag har svårt att hantera det. Jag får oftast mata Bellan vid halv fem och så somnar hon halv sex och jag lite efter det, sedan går Jonas alarm igång drygt en timme senare och han låter det snooza tre ibland fyra gånger. Jag bli riktigt irriterad på att han inte bara kan kliva upp och byta blöja på Bellan istället för att låta alarmet så på i en 30 minuter och han blir trött av att jag tänder till direkt. Så enkelt sagt är morgnarna den värsta tiden på dygnet måndag till fredag då Jonas är så enormt morgon trött och tro mig jag är mer död än levande och har absolut inget tålamod över för honom men hur mycket som helst över till Bellan. Orättvist? Javisst är det så...

Ska man leva ett liv tillsammans krävs det ansträngning! Jag ser det så tydligt nu med en liten Bellan som lätt få all vår tid och all vår energi om vi väljer att göra det så. Att vara förälder och ha en fungerande relation kräver arbete och uppmärksamhet. Att ta vara på de tillfällen där man kan se enbart varandra, visa att trots att den lilla nu har gjort oss till en familj måste man ändå hittar det som gjorde en till ett par innan man blev en familj. Jag tror att många relationer dör för småbarnsföräldrar då man inte har orken. Man nöjer sig med att varje dag är den andra lik. Man hittar ett mönster i vardagen som är räddningen när man inte orkar trilskas med nya situationer, och det är ju så vardagen är. Men det är också det största misstaget man gör, att acceptera att flyta med strömmen, att vägra att acceptera att man inte måste försumma det ena för att uppmärksamma det andra.

De måste finnas någon jämnvikt som är svår att hitta. Man tittar på sina serier, där man inte behöver anstränga sig att prata med sin partner, för oj vad mycket mer det kräver när man måste öppna munnen och forma ord, när man istället kan sitta sida vid sida och stirra på tvn eller var och en vid sin dator och slösurfa. Kommunikationen är viktigare än sexet! Iallafall som nyblivna föräldrar. Låter man det rinna ut i sanden så kommer man att inse när tröttheten ger med sig att man lever med en främling. Vid det laget kanske nätterna i olika rum har blivit mer frekvemnta utan att man ens uppmärksammat det.

Jag vet att mycket av irritationen bottnar i just det, den förbaskade tröttheten. Insåg att det kan ha att göra med att jag inte kommit mig för att käka ordentligt. Är så trött att jag inte har någon aptit eller ork att äta och på slutet av dagen när Jonas kommer hem är jag som en urvriden trasa och jag som hade så höga förväntningar omn att jag skulle ha det rent och fint nu när jag äntligen är hemma, ha maten på borden när Jonas kommer hem. Hmm...om jag orkar dammsuga nedervåningen när det bra, möjligen plocka ur diskmaskinen och kanske tvättmaskinen...


Farfar med familj på besök

Vi har haft lite besök de senaste veckorna, eller snarare Bellan har haft under Jonas pappadagar. Kändes lite märkligt på ett sätt att de 10 dagarena tog slut så fort. Nu har Bellan och jag börjat komma in i vardagen. Visserligen är jag något grymt trött och har svårt att ta mig ur sängen, men jag hoppas att ju mer jag kommer in i det så ska jag känna av de här hormonerna som gör att vi kvinnor orkar mer....Hmm om det nu verkligen stämmer

Här är lite bilder från när farfar och familj var över och hälsade på. Det känns så bra att vi börjat få bättre kontakt med hela våran stora familj både från Jonas och min sida. Bellans faster Ebba är bara 6 år och visst är hon en riktig sötnos? Titta bara på henne i prinsessklänningen. Det var många krokodiltårar när de skulle åka, då Ebba inte ville sluta hålla Bellan. Det känns så roligt att Bellan kommer få växa upp med möjlighet att ha kontakt med fastrar, mostrar, kusiner osv. Tyvärr var det länge sedan jag själv hade det med mina kusiner på min mammas sida och tyvärr ingen närmre kontakt med mina två från min pappas sida heller. Jag undrar varför det blev så ibland. Lars och jag hade så mycket skoj när vi var yngre och bor inte specillt långt ifrån varandra... Fast det var riktigt kul att träffa honom och familjen när han fyllde 30. Helt otroligt att han hunnit blivit 30 och vi är ju fasiken NÄSTAN jämngamla!! 


Min älskade lilla dotter

Min älskade lilla prinsessa växer så det knakar! Detta blir bara ett litet inlägg med bilder av lilltjejen...

Bellan på sin änglafilt från moster. Hon kämpar på med att lyfta huvudet och har fått mammas enormt snygga minspel!;)


Bellan har somnat i sin riktigt tjejiga bilbarnstol


Mmmm...mysstund i kusin Sophias knä


Avslutat blöjbyte med en ganska nöjd Isabelle. Den blöjan var nog ganska skön att bli av med:)

Besök hos moster Kerstin

Var på besök hos min moster Kerstin i Norrtälje den 18 juli. Det är verkligen supermysigt därute på landet. Tror att min moster blev lite orolig när Bellan skrek. Hon såg lika vettskrämd ut som jag kände mig på BB när Bellan vrålade som besatt.

Lite pussar av pappa


Isabelles moster ville naturlivis hålla en stund...


och morfar passade på att mysa lite ute i trädgården. Tyvärr var Bellan på skrikhumör


Likaså visade Bellan oss sin ljuvliga röst när min moster skulle vyssa henne lite.


Bellan sover äntligen sött i vagnen...

Nya inköp

Jag hittade en sida på nätet som säljer ut "Bara Glad" amningstoppar. Detta är mina två inköp för 199 kr styck. Dessutom beställde jag med en "Bära Barn" bärsjal för halva priset, men har inte trivts att bära Bellan i den och det kanke är lite av anledningen till att hon vrålar som en stucken gris så fort jag försöker stoppa ner henne. Jag tycker tyvärr att tyget är för hårt och det känns som jag ska råka slå i hennes huvud i något på sidan. Jag undrar om en trikåsjal skulle ha varit bekvämare. Däremot älskar vi bärselet och med det har vi hitentills lyckas gå ut och käka middag med några vänner och senast igår spela minigolf. Jonas den skrytpettern lät oss alla bli väl medvetna om att han måste vara bra då han vann TROTS att han bar Bellan i selet:)
.


                                             






Bellans besök

Har äntligen förstått hur jag ska föra över bilderna. Nu gäller det bara att ha lite ork att intressera sig för att få det att se lite vettigt ut. Det får vänta för tillfället. Jag ligger lite efter i bloggandet och det har hänt så mycket sedan Bellan föddes. Det är verkligen stort att bli förälder och det har varite lite kaos nu i början. Har fortfarande inte kommit in i omställningen att inte få sova. Det känns lite tråkigt att den här babytiden som är så kort ska överskuggas av att man är som en vandrande zombie och då har jag ändå fått mycket hjälp av mina föräldrar. Vi har ju den lyxen att Bellan även äter ur flaska.

Här kommer lite bilder från besök av Jonas moster, Niklas och dottern Alicia. Fasiken jag förstår inte vart Niklas tog vägen på mina bilder dock. Jag tyckte jag knäppte massor med bilder på honom och Alicia, men sanningen är den att 99 % av bilderna jag tog den dagen bestod av Bellan och Alicia. Två riktigt söta tjejer! Förhoppningsvis dröjer det inte länge till innan syrran eller
 brorsan väljer att anlända. För detta kan kallas tajming!! Linda ska få en bebis i september, vilket är jättekul!! Vi väntar med spänning!

Jag tror faktiskt att Jonas hade minst lika roligt med Yoga bollen som AlIcia